viernes, 15 de abril de 2016

Història i incidències del LiceuEl Gran Teatre del Liceu ha estat a la Rambla de Barcelona desde l´any 1847 i allà hem pogut sentir les millors óperes del món cantades per els millors cantants existents.


 L'entrada del teatre pels pisos alts era pel carrer de Sant Pau, per aqui entrava la gent menys adinerada ja que el Liceu va ser durant 2 segles simbol i lloc de trobada de la burgesia catalana.

Es un teatre molt gran i té un grapat de serveis. Per ell han passat els millors cantants d'Ópera del món,  Victoria de los Angeles, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Jaume Aragall, etc.

Les obres es van iniciar l´11 d' Abril del 1845 i el teatre es va estrenar el 4 d'Abril del 1847.        
Les obres van quedar molt bé, peró va tenir la mala sort de patir un incendi l'any 1861. Van quedar intactes l'entrada  principal de La Rambla i el Saló dels Miralls,  conegut com El Vergel.
El segon incendi va ser l'any 1994 perqué es va incendiar el teló mentre estaven reparant l'escenari.
Només va quedar afectada la sala principal com al primer incendi.

L'any 1893 va haver  un atemtat de l'anarquista Santiago Salvador. Va posar una bomba a platea que va causar 20 morts.

EL Teatre del Liceu també va patir incidents durant la Guerra Civil. El teatre va ser agafat per la Generalitat i nacionalitzat, convertit en Teatre Nacional de Catalunya. Un cop acabada la guerra va ser retornat als propietaris originals.No hay comentarios:

Publicar un comentario