miércoles, 27 de enero de 2016

Història del Museu Picasso

El Museu Picasso ocupa 5 palaus al carrer Montcada, construccions antigas i de molt valor per la seva vellessa. Están tots a la mateixa zona ( Carrer Montcada, Carrer Cremat Gran, Carrer Cremat Xic, etc. ).  Els palaus son dels segles XIII i XIV, encara que els van arreglar fins el segle XVIII. Val la pena fer el recorregut perqué tota la zona es molt maca. Pertany al Casc Antic de la ciutat, i va ser modificada quan es va fer la reforma que va establir Sardà.

El museu es va inagurar al palau  Aguilar l'any 1963. La inauguració d'aquest Museu ens mostra el vincle estret que va fer picasso amb la ciutat de Barcelona durant la seva juventud i que va durar tota la vida.  El museu el varen ampliar amb el palau del  Baró de Castellet i el palau Meca. El museu el varen tornar a ampliar l'any 1999 amb el palau Finestres i la casa Mauri.

El palau Aguilar va pertanyer a la familia Cler i Pons i el varen reformar a partir de l'any 1953 que va ser quant el va comprar l'Ajuntament de Barcelona. Mentre feien la reforma van trobar frescos del segle XIII .

                                                                                            

No hay comentarios:

Publicar un comentario